Skoči na glavno vsebino

Vsako leto tretji petek v mesecu novembru imamo Tradicionalni slovenski zajtrk. Letos je bil v znamenju kruha, žit in izdelkov iz žita. Potekal je pod sloganom » Kruh za zajtrk – super dan!«

V naši skupini smo se na ta dogodek pripravljali cel teden. Spoznavali smo potek nastanka kruha od zrna do kruha. Kako to delamo danes in kako so to delali nekoč. Vsak otrok si je naredil čebelico, ki mu je delala družbo ob zajtrku.

V petek pa so nas obiskali čebelar g. Nemec in mlada čebelarka Patricija, ki je bila oblečene v čebelo Kranjsko sivko. Z Občine pa sta prišli na obisk ga. Svetlana in ga. Milena. Čebelar nam je najprej predstavil življenje in delo čebele, ter njihovo vlogo za okolje, naravo in nas.

Gosti so se nam pridružili tudi pri zajtrku, ki je bil tudi tokrat iz lokalno pridelane hrane: kruh, maslo, med, mleko, jabolko.

Dostopnost