Skoči na glavno vsebino

DAN ZEMLJE

Ob svetovnem dnevu Zemlje so učenci OŠ Puconci pripravili proslavo (radijsko uro na prostem). Na tem dogodku smo se jim pridružili tudi mi in se predstavili z eko himno Vrtcev OŠ Puconci EKO ŠKRAT.

  1. aprila je svetovni dan Zemlje. Namen tega dneva je opozoriti družbo na dejstvo, da je naš planet ranljiv in minljiv. Zato ga je potrebno ohranjati in poskrbeti, da ostane čist. Na ta dan potekajo po celem svetu številni dogodki, ki nas ozaveščajo o pomenu varovanja okolja. Geslo letošnjega svetovnega dneva Zemlje je Planet proti plastiki. Poziva k zmanjšanju uporabe plastike v dobro zdravja ljudi in planeta.

TEK PODNEBNE SPREMEMBE

Po proslavi pa smo še sodelovali skupaj z učenci v Teku podnebne solidarnosti.

Namen teka je, da otroci tečejo v znamenje solidarnosti do tistih, ki prehodijo kilometre daleč, da oskrbijo z vodo svoje družine,  do vseh, ki so jih prizadele podnebne spremembe,   ki so jih prizadele naravne katastrofe, kateri zaradi posledic podnebnih sprememb na morejo hoditi v šolo, do dečka Nangira, da bi lahko preživel svoje koze … . S pretečenimi kilometri otrok želimo v šolskem letu 2023/24 zgraditi že štirinajsti »Krog solidarnosti okoli planeta Zemlje«.

Dostopnost