Skoči na glavno vsebino

Letošnji projekt poteka pod sloganom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«. Namen projekta je, da za zajtrk jemo lokalno pridelano hrano. Ob tem pa otroke tudi učimo o pomenu zdravih prehranskih navadah in odgovornega odnosa do hrane in okolja. Letos so enakomerno izpostavljeni kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

V tem tednu smo se pogovarjali zakaj je zajtrk pomemben in kakšen je zdrav zajtrk. Otroci so spoznali kaj je to lokalno pridelana hrana. Danes pa nas je pred zajtrkom obiskal čebelar Gregor, kateri je otrokom povedal o pomenu čebel za nas in okolje, pokazal čebelarjevo opremo in predstavil delo čebelarja. Ob video posnetku smo spoznali kako čebelar toči med. Čebelarja sta spremljala dva mlada čebelarja, učenca OŠ Puconci, katera se učita čebelarjenja. Pridružile pa so se nam še predstavnici občine ga. Ines in ga. Andreja, ter podravnateljica šole ga. Maja.

Orodna vrstica za dostopnost